Notícies de Rubi

Esperem despedir-nos avui d’aquesta celebració. Esperem que avui sigui l’última diada un 11 de setembre. Esperem que en el futur no recordem una derrota sinó que celebrem una victòria. Esperem també despedir-nos d’aquest Reino de España podrit fins a la medul·la de franquisme. Despedir-nos de la cultura política del pelotazo i del xollo. De polítiques que porten casi 20 anys aferrades a la cadira. Polítiques independentistes, socialistes i feministes, això si, de boqueta. Els ideals han durat el que ha durat l’equidistància cínica.

El passat dijous 20 de juliol, la plaça Montserrat Roig va acollir un acte de campanya en favor del Sí al referèndum previst per al proper 1 d'octubre, i que va comptar amb l'exregidor d'EUIA Ivan Hernáez i l'actual diputada de la CUP-Crida Constituent Gabriela Serra.

El proper dijous, 20 de juliol, la diputada de la CUP Gabriela Serra i el militant d'EUIA Rubí Ivan Hernáez seran els protagonistes del primer acte de campanya pel Sí al referèndum, organitzat per la CUP de Rubí. L'acte començarà a les 19.30h a la plaça Montserrat Roig. En acabar els parlaments, hi haurà un petit espectacle musical, i al llarg de l'acte hi haurà servei de bar i venda de merxandatge de la campanya «Viure vol dir prendre partit».

La històrica vaga de la Canadenca, l'any 1919, va representar una gran victòria per a la classe treballadora d'aquest país i d'arreu. Entre d'altres, al final d'aquella vaga es va aconseguir la jornada de 8 hores, una reivindicació històrica. L'any 2017, gairebé 100 anys després, continuem treballant les mateixes hores, sense comptar les incomptables hores extres i l'ingent temps de transport que destinem a arribar al lloc de feina.

El proper dimecres 15 de març​, a les 19.00h​, la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler acollirà la presentació de “Llums i Taquígrafs. L’atles de la corrupció als Països Catalans​”, un atles de 4 llibres que expliquen els casos de corrupció a Catalunya, el País Valencià i les Illes en els darrers trenta anys, i que afecten a tots els colors polítics: el 3%, Mercuri, Palau, Pretòria, Palma Arena, Gürtel, Filesa, Pallerols, Innova, Treball, ITV...

Després de recollir més de 4 tones de menjar i d’implicar a més de 25.000 voluntàries es podria dir que el Gran Recapte d’Aliments va ser un èxit. Però un èxit per a qui?

Queda clar que tot aquell voluntari que hi ha participat ho ha fet amb la voluntat que les persones més empobrides puguin tenir accés a una necessitat bàsica com és el menjar. No és la nostra intenció negar la solidaritat d’aquelles persones que hi han participat, però què s’amaga darrere del Gran Recapte?

Aquest divendres, 18 de novembre, la CUP de Rubí celebra els seus quatre anys d'existència. 

I ho farem, com és habitual, amb una primera part política: a partir de les 19.30h, farà una xerrada el regidor de Vic Joan Coma, investigat per l'Audiència Nacional per un delicte d'"incitació a la sedició" arrel d'una denúncia del feixista Josep Anglada. En Joan va decidir, el passat 24 d'octubre, no presentar-se a declarar davant l'Audiència Nacional, exercint la desobediència.

Aquest matí han detingut l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver-se negat a declarar davant del jutge per no haver despenjat l'estelada de l'Ajuntament en períodes electorals, tal com se li havia requerit. La detenció per part dels Mossos d'Esquadra ha estat a dos quarts de vuit del matí, en un moment en què es trobava sola al seu domicili. Ja se sap que aquesta gent sempre truca de matinada.

L’any 2009, el deganat de la Facultat de Lletres de la UAB va esborrar un mural antimilitarista de les parets de sota del Departament d’Arqueologia; el conegut com “el mural de les ovelles”. Una de les ovelles, de color negre, se separava del grup d’ovelles blanques, sota el lema “Surt del Ramat!”.

Avui 11 de setembre, tornem a aquesta plaça no només perquè ho mani la tradició, sinó que avui hem vingut a donar contingut i paraula.

El contingut de les dones i homes treballadores que han regat durant anys aquesta terra que formen els Països Catalans. Terra regada amb suor i sang. Perquè bé sabem aquelles de classe obrera i nació oprimida que ningú regala res i menys aquesta burgesia que ara es permet donar-nos lliçons de consciència.

Pàgines