Notícies de Rubi

Dimarts passat coneixíem la detenció d'una noia del CDR Viladecans, la Tamara Carrasco, acusada d'un delicte de terrorisme per les accions d'aquests Comitès el diumenge, 1 d'abril. Una acció que es va dur a terme en diversos punts del territori, i que es va considerar que estava organitzada, coordinada o «comandada» per algunes persones concretes, entre les quals hi era ella. La Tamara va sortir al cap de tres dies del calabós de Tres Cantos de Madrid, amb un «simple» càrrec de desordres públics.

El proper dilluns, 16 d’abril, diversos partits polítics rubinencs i algunes entitats participaran en un acte de commemoració de la II República Espanyola, coincidint amb el 87è aniversari de la seva proclamació.

Esperem despedir-nos avui d’aquesta celebració. Esperem que avui sigui l’última diada un 11 de setembre. Esperem que en el futur no recordem una derrota sinó que celebrem una victòria. Esperem també despedir-nos d’aquest Reino de España podrit fins a la medul·la de franquisme. Despedir-nos de la cultura política del pelotazo i del xollo. De polítiques que porten casi 20 anys aferrades a la cadira. Polítiques independentistes, socialistes i feministes, això si, de boqueta. Els ideals han durat el que ha durat l’equidistància cínica.

El passat dijous 20 de juliol, la plaça Montserrat Roig va acollir un acte de campanya en favor del Sí al referèndum previst per al proper 1 d'octubre, i que va comptar amb l'exregidor d'EUIA Ivan Hernáez i l'actual diputada de la CUP-Crida Constituent Gabriela Serra.

El proper dijous, 20 de juliol, la diputada de la CUP Gabriela Serra i el militant d'EUIA Rubí Ivan Hernáez seran els protagonistes del primer acte de campanya pel Sí al referèndum, organitzat per la CUP de Rubí. L'acte començarà a les 19.30h a la plaça Montserrat Roig. En acabar els parlaments, hi haurà un petit espectacle musical, i al llarg de l'acte hi haurà servei de bar i venda de merxandatge de la campanya «Viure vol dir prendre partit».

La històrica vaga de la Canadenca, l'any 1919, va representar una gran victòria per a la classe treballadora d'aquest país i d'arreu. Entre d'altres, al final d'aquella vaga es va aconseguir la jornada de 8 hores, una reivindicació històrica. L'any 2017, gairebé 100 anys després, continuem treballant les mateixes hores, sense comptar les incomptables hores extres i l'ingent temps de transport que destinem a arribar al lloc de feina.

El proper dimecres 15 de març​, a les 19.00h​, la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler acollirà la presentació de “Llums i Taquígrafs. L’atles de la corrupció als Països Catalans​”, un atles de 4 llibres que expliquen els casos de corrupció a Catalunya, el País Valencià i les Illes en els darrers trenta anys, i que afecten a tots els colors polítics: el 3%, Mercuri, Palau, Pretòria, Palma Arena, Gürtel, Filesa, Pallerols, Innova, Treball, ITV...

Després de recollir més de 4 tones de menjar i d’implicar a més de 25.000 voluntàries es podria dir que el Gran Recapte d’Aliments va ser un èxit. Però un èxit per a qui?

Queda clar que tot aquell voluntari que hi ha participat ho ha fet amb la voluntat que les persones més empobrides puguin tenir accés a una necessitat bàsica com és el menjar. No és la nostra intenció negar la solidaritat d’aquelles persones que hi han participat, però què s’amaga darrere del Gran Recapte?

Aquest divendres, 18 de novembre, la CUP de Rubí celebra els seus quatre anys d'existència. 

I ho farem, com és habitual, amb una primera part política: a partir de les 19.30h, farà una xerrada el regidor de Vic Joan Coma, investigat per l'Audiència Nacional per un delicte d'"incitació a la sedició" arrel d'una denúncia del feixista Josep Anglada. En Joan va decidir, el passat 24 d'octubre, no presentar-se a declarar davant l'Audiència Nacional, exercint la desobediència.

Aquest matí han detingut l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver-se negat a declarar davant del jutge per no haver despenjat l'estelada de l'Ajuntament en períodes electorals, tal com se li havia requerit. La detenció per part dels Mossos d'Esquadra ha estat a dos quarts de vuit del matí, en un moment en què es trobava sola al seu domicili. Ja se sap que aquesta gent sempre truca de matinada.

Pàgines