La CUP organitza una presentació de Llums i Taquigrafs, l'atles de la corrupció als Països Catalans

El proper dimecres, 15 de març, a les 19.00h a la Bilbioteca Mestre Martí Tauler

El proper dimecres 15 de març​, a les 19.00h​, la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler acollirà la presentació de “Llums i Taquígrafs. L’atles de la corrupció als Països Catalans​”, un atles de 4 llibres que expliquen els casos de corrupció a Catalunya, el País Valencià i les Illes en els darrers trenta anys, i que afecten a tots els colors polítics: el 3%, Mercuri, Palau, Pretòria, Palma Arena, Gürtel, Filesa, Pallerols, Innova, Treball, ITV...

Però més enllà de ser una exposició detallada dels múltiples casos de corrupció als Països Catalans, l’obra pretén demostrar que la corrupció és sistemàtica, més que no pas un error del sistema, i desmuntar la tesi dels “casos aïllats”. Al llarg dels quatre volums es quantifiquen i sistematitzen els centenars d’irregularitats que s’han perpetrat des de despatxos d’ajuntaments i conselleries d’arreu del territori català, detectant cinc dinàmiques principals: finançament il·legal de partits, el cicle de la bombolla immobiliària, la concertació público-privada, el frau i l’elusió fiscal i l’economia global delictiva. També es parla i es denuncia les fortunes que han estat indultades o amnistiades després de defraudar a Hisenda.

L’obra “Llums i Taquígrafs” s’ha pogut fer realitat gràcies a la col·laboració entre la CUP, la xarxa X-net, i el Grup de Treball contra la Corrupció. La presentació de l’atles a Rubí anirà a càrrec de l’exdiputat David Fernàndez,​ que va ser president de la Comissió d’investigació del frau fiscal i pràctiques de corrupció política al Parlament - coneguda com la “Comissió Pujol” -, l’actual diputada Eulàlia Reguant​, i el també exdiputat Julià de Jòdar​.

La CUP de Rubí acull una de les xerrades de presentació de l’atles de la corrupció als Països Catalans després d’haver col·laborat, fa uns mesos, en el Verkami per finançar aquesta obra, així com la pàgina web associada (llumsitaquigrafs.cat). El mateix dia de la presentació hi haurà exemplars de Llums i Taquígrafs ​a la venda.

L'atles pretén demostrar que la corrupció és sistemàtica, i no un error del sistema, i desmuntar la tesi dels "casos aïllats"